Olen ajatellut, että pesuhuoneessa tarvittaisiin ehkä pesukomuutti. Talossa on kyllä jo yksi komuutti, mutta se palvelee yläkerrassa yöpöytänä ja on sitä paitsi liian hieno kosteissa tiloissa pidettäväksi. Tällaisen tekaisin kesken Tukholman messuvalmistelujen loppusuoran:

 
Kaapin päällä näkyy yhden pitkäaikaisen projektin tulos. Tämä ei varsinaisesti pesuhuoneeseen kuulu, vaikka siinä ollaankin pyykkisoikon äärellä. Siitä on varmaan vierähtänyt vuosi jos ei kaksi tai kolmekin, kun eräs nukkekotituttu esitti toiveen Kupittaan saven Matista ja Maijasta. Nyt vihdoin ja viimein olen saanut jonkinnäköisen aikaiseksi. Toiset maalasin, osan jätin yksivärisiksi vaaleiksi.

Pottiakin sain tehdyksi ja lisää pottatuoleja.

 

Kuvassa vertailun vuoksi kaupasta ostettu ilmeisesti aikuisten potta, joka ei tuon tuolin alle mahtuisi. Onnistuin näkemään samanlaisen pottatuolin luonnossakin, siis ihmisten kokoisen, ja siinä oli lisäksi kansi. No, en kuitenkaan ala lisäilemään näihin kansia, näyttää kivalta ilmankin.

Sitten se itse komuutti. Sen juttuna on paitsi pyöristetyt etukulmat niin saranoidun kannen alta avautuva pesuvadin paikka.
 
 

Siinä on siis reikä, mihin vati sopii. Oikeastaan idea koko kaappiin lähti siitä, että tein pesuvateja ja niistä tulikin vähän pienempiä kuin ennen, juuri sen verran, että vadin saisi mahdutettua mittakaavaan sopivan komuutin sisälle. Ja toki ovikin aukeaa.

 

Sunnuntaiksi sitten Tukholmaan mukanani näitä ja paljon paljon muuta! Välkommen till Stockholm Miniatyrmässan!