Varmaan joku muukin nukkekodin sisustaja on miettinyt tätä? Tässä on muutamia omistamiani kahvikuppeja.

Oi, kuinka uskomattoman pieniä ja söpöjä nuo sinireunaiset Bodo Hennig-kupit olivat, kun sain ne joskus 80-luvulla! Ja ihana valkoinen kultareunainen kahvikalusto, jonka ostin Tukholman vanhasta kaupungista silloin muinoin, kun Suomessa ei vielä ollut juurikaan nukkekotikauppoja. Samoin kukalliset kupit, jotka sain lahjaksi vain muutamia vuosia sitten.

Mutta jos tarkkaan ajatellaan, niin nehän ovat jättimäisiä! Oikeassa elämässä tuon sinireunaisen kupin halkaisija yläreunasta olisi melkein 15 cm! Ei suurinkaan teekuppi voi olla niin valtava. Bodo Hennig -tuotteet taitavat tosin olla mittakaavaa 1:10, mutta siihenkin kahvikupit ovat isoja, kupin halkaisija "oikeasti" olisi yli 12 cm. Kuvassa reunoilla olevat posliinikupit näyttävät vielä isommilta, vaikka niitä myydään 1:12 -nukkekoteihin. Niiden tassit ovat ruokalautasiksikin ihan kunnon kokoisia: muutettuna 1:1 -maailmaan lautasen halkaisija olisi 26 cm.

Pieni luonnonvalkoinen kuppipari on sitten itsetekemäni ja oikeassa mittakaavassa, vaikka ikävä kyllä kuvaan osui aika paksuseinäinen kuppi - toinen valmisastioiden ongelmahan on juuri paksuus. Näillä mahtuu kattamaan pöydän tai täyttämään kaapin luontevamman näköiseksi.