Emaliastiat miellyttävät minua oikeassakin elämässä. Yksi keräilykohteeni on punaiset emalikahvipannut, joita on kertynyt pitkälti toistakymmentä ja jotka ovat esillä jouluisin, muut ajat piilossa. Niinpä olen pitkään haaveillut tekeväni myös nukkekotiin jotain emalia, mutta kun niitä on näkynyt niin monessa muussa blogissa, niin ei ole huvittanut.

Tein nyt kuitenkin pari kannua ja mukia, tapetista. Kuvasinkin, vaikka nämä eivät tosiaankaan ansaitse tulla esitellyiksi. Kuvausalustana makuuhuoneesta lainattu arkku.

Kuvakulma vääristää mukit mataliksi ja leveiksi, ovat todellisuudessa ihan normaalimuotoisia. Niin ja toiseen mukiin yritin piirtää kuvan. Voinhan näyttää välillä epäonnistuneitakin tuotoksia: muki pääsi kuitenkin mukaan, vaikka kuva levisi lakatessa eikä enää muistuta etäisestikään mäkeä laskevaa jänistä, joka siinä oli tarkoitus olla ja johon otin mallia yhdestä oikeasta lasten emalimukista. Kaikki nämä päätyvät johonkin kaapin peränurkkaan jos eivät roskikseen.

Kahvipannun tekeminen ei tällä tekniikalla onnistu, siihen pitää keksiä jotain muuta. Jossain aiemmassa kuvassa näkynee hellalla tekemäni kuparipannu. Samalla tavoin voisi tietysti tehdä emalipannunkin, maalaisi vain toisin.