Edellisen postauksen ulko-oveen samoin kuin sen takana näkyvään välioveen tein yksinkertaiset kahvat tosi helposti. Jos joku miettii, miten tekisi nukkekotiin ovenripoja, niin tässä tulee ohjetta yhteen vaihtoehtoon. Kuvat ovat surkeita, mutta teksti selventää.

Tarvitaan pätkä paksuhkoa rautalankaa, minulla tässä noin 1.5 mm paksua. Parasta on jos voi valita langan paksuuden niin, että käytössä on myös saman kokoinen poranterä. Lisäksi tarvitaan vain pihdit rautalangan taivuttamiseen ja katkaisemiseen sekä pala ohutta pahvia, josta leikataan pieni ympyrä, johon tehdään keskelle rautalangan mentävä reikä esim. paksulla neulalla.

Taivuta rautalangan pää sopivan pituiseksi kahvan kädensijaksi, älä katkaise vielä. Kasta taivutettu pää liimaan (mikä vain paksu liima käy, minulla puuliimaa) tai sudi siihen liimaa pensselillä kunnon kerros.

Anna kuivua kahvan pää alaspäin, jolloin muodostuu pisaran muotoinen pää. Jos kahva ei ole vielä sopivan kokoinen, toista käsittely. Liiman sijasta voi tietysti käyttää myös massaa tai vaikkapa pitkulaista helmeä, niin saa vähän erinäköisiä kahvoja.

Seuraavaksi pujota pahvirenkula kahvaan ja maalaa haluamallasi tavalla. Poraa oveen tiukka reikä kahvalle.

Jos haluat, voit tehdä molemmat puolet erikseen.Katkaise silloin loppupää parin millin päästä helasta, liimaa kahva reikäänsä ja tee toisen puolen kahva samalla tavalla. Mutta varsinkin jos ovea on tarkoitus aukoa kahvasta vetämällä, voit myös jatkaa toisen kahvan samasta rautalangasta: Liimaa ensimmäinen kahva paikalleen niin että loppu rautalanka tulee ovesta läpi, pujota toiselle puolelle valmiiksi maalattu pyöreä pahvihela, liimaa se oveen ja taivuta ja katkaise rautalanka sopivaksi. Sitten vain liimalla paksuntaminen ja maalaus paikallaan.

Valmis ovenripa 70-luvun puuviiluovessa.