Myönnettävä se vain on, että niin ihana kuin tämä vanha Högforsin valurautakylpyamme onkin, niin se on ehdottomasti liian iso tähän taloon.

Amme tuli minulle hetkellä, jolloin vanha nukkekotini oli lepotilassa, sitä paitsi siellä oli jo posliiniamme, joten tämä päätyi vintille ja oli ihan sopivan kokoinen koko ison talon pituisessa avoimessa tilassa, mutta näin pieneen ja matalaan huoneeseen sitä ei voi millään sulloa. Pitänee tehdä itse pienempi ja sirompi amme tai luopua koko kylpemisajatuksesta, onhan se aika vaivalloista kantaa ja lämmittää muuripadassa ammeellinen vettä.

Siispä amme pois ja katsomaan miltä pesuhuoneessa näyttää, kun sinne on ripustettu muutama uusi hylly.

Lattialaatat ovat ohuesta pahvista (keksipaketista) leikatut ja maalatut, eikä niitä ole saumattu ollenkaan. En katsonut saumausta tarpeelliseksi, kun laatat ovat näin ohuet. Pyykkisoikon teen jossain vaiheessa vielä uuden.

Siellä näyttäisi olevan kissanpentu! Mistä se on livahtanut sisään, kun ovikin on kiinni? Ovesta pääsee käytävää pitkin ulos tai portaita ylös keittiöön.

Kun aloitin tekemään ensimmäistä nukketaloani, minulle oli epäselvää, mitä mittakaavaa pitäisi käyttää, sillä monet kaupasta ostamanikin esineet olivat pikemminkin 1:10 kuin 1:12. Esimerkkinä tuo ihana metallinen tallilyhty padan päällä, mutta lyhtyjähän on monen kokoisia. Vaihdoin lyhtyyn kirkkaat lasit punaisten tilalle ja lisäsin kynttilän.

Muutamat seikat viittaavat siihen, ettei talossa eletäkään niin vanhaa aikaa kuin mitä ensisilmäys antaa ymmärtää. Sytykkeeksi tuodut sanomalehdet ovat Satakunnan kansoja vuodelta 2008! Saattaa olla, että tämä on jonkun vapaa-ajan asunto.

Vesijohtoa talossa ei siis ole mutta lattiakaivo paljastaa, että jonkinlainen viemäröinti löytyy. No, se lienee vain suora putki pihalle. Ritilä lattiakaivon päällä on polkupyörän renkaanpaikkaussarjasta.

Takaseinällä oleva hylly tuli muistaakseni joidenkin astioiden mukana. Lisäsin siihen välihyllyt ja naulat alapuolelle ja maalasin. Kuparinen vesikuuppa on vanha matkamuisto ja suuri silitysrauta Monopoli-pelistä, muut tavarat itsetekemiäni. Siniset harjat on vuoltu käytetyistä hammasharjoista, mattopiiska on ohutta rottinkia.