Tässä taannoin ihmettelin vanhan Talon kadonneita joulukoristeita, mutta silloin iloitsin mielessäni, että himmeli sentään on tallella vintin kurkihirrestä roikkumassa. Vaan kuinkas kävikään, ei siellä mitään roikkunut! Eikä himmeliä näkynyt myöskään pahvilaatikoissa, mihin olin pakannut Talon muut tavarat. Ovatkohan Taloon muuttaneet jyrsijät pistelleet sen poskeensa lankoineen kaikkineen? (Nukketalon eteisen lattialta nimittäin löytyi hiirenpapana.)

Onneksi minä yhtenä yönä muistin, että olin ottanut himmelin alas ja varastoinut sen varmaan paikkaan korkoosen alapedille, johon en kurkannut tavaroita penkoessani. Tässä se on uuden talon keittiössä.

Himmeli on siis vanha, tehty ehkä 20 vuotta sitten. Muutama olki on haljennut, mutta helpompaa olisi tehdä kokonaan uusi kuin alkaa korjaamaan. Lisäksi olisi ollut fiksumpaa tehdä sisustasta avoin, näyttää liian umpinaiselta näin. Materiaali ei ole oikeasti olkea vaan jotain ohuempaa luonnonheinää. Se on vähän tummunut vanhetessaan mutta ei liikaa.