Tämän kirjoituslipaston olen tehnyt nukketalooni 15-vuotiaana. Vetolaatikko on aukeava. Myös pikkuesineet lukuunottamatta piianpeiliä ovat samoilta ajoilta. Viime ajat lipasto on palvellut uuden talon makuuhuoneessa.

Lipasto on itse suunnittelemani ja valmistettu vanerista manuaalisella lehtisahalla koulupöytäni reunalla. Muita työkaluja en omistanut ja kaikesta päätellen hiekkapaperiakin vain hyvin niukasti jos ollenkaan. Olin tähän kuitenkin erittäin tyytyväinen.

Nykyään en pidä vanerista materiaalina ollenkaan. Tässäkin petsatussa kalusteessa vanerin reunat näkyvät häiritsevinä (vaikkei puutteellista hiontaa ottaisikaan huomioon). Se, että syyt ovat mihin suuntaan sattuu, johtuu siitä. että minulla oli käytössäni vain jostain löytämäni rajallinen vanerinpala. Sitä sitten huolella mittailin ja suunnittelin, miten hukkapaloja jäisi mahdollisimman vähän.

Mutta tässä on samasta aiheesta uusi versio:
 

Malli on muuten sama, mutta lisäsin vain jalkoihin vähän muotoa ja madalsin koko lipastoa pikkuisen, jotta se mahtuu paremmin makuuhuoneen vinon katon alle.