Kellariin kuljetaan tämän keittiön lattiassa olevan luukun kautta.

Luukkua ei ole saranoitu, se vain nostetaan syrjään. Ja sitten tikkaita alas.

Ruokien tekeminen nukkekotiin ei minua toistaiseksi ole kauheasti kiinnostanut, mutta on siellä ainakin perunoita ja muutama omena.

Talon pohjakerros on olevinaan kivestä rakennettu. Ulkopuolella "kivet" ovat kananmunakoteloista, mutta täällä kellarissa ne ovat ihan oikeita kiviä. Kivet on kerätty vuosia sitten lomamatkalla pohjois-Norjasta Varanginvuonolta. On muuten upea paikka! Vadsöstä kun jatkaa eteen päin niin kauan kuin tietä riittää, niin näkee todella ihmeellisiä maisemia, ei niitä osaa sanoin kuvata. Sieltä valikoin pienen kasan ohuimpia kiviä tietämättä, mitä niillä tulisin tekemään.

Kellarin seinällä roikkuu valonlähteenä myrskylyhty, tehty jouluvalon lampusta ja erinäisistä löydetyistä osasista. Etualalla oleva kannellinen posliinipurkki on ensimmäisiä koskaan ostamiani nukkekotitavaroita.

Vähän selvempää kuvaa peräseinältä:

Purkkeja ja pulloja on ostettuja ja itsetehtyjä: on kaardemummapötkylöistä sahattuja, silmätippapulloista tehtyjä, hajuvesipulloja ym., useimmat kuten sanottua tyhjiä. Saa nähdä täyttyvätkökään koskaan...

Kellarissa on myös pieni ikkuna. Katto on samasta höyläämättömästä raakalaudasta mistä talon ulkoverhouskin.