Tämä rukki on puolivalmiste, muokattu kirpputorilta löytyneestä vähän isomman mittakaavan pystyrukista.

Valmistin itse tukin ja polkimen, sorvatut osat otin suoraan alkuperäisestä rukista. Kehruuosaan tein hampaat ohuesta rautalangasta. Rukki ei ole aivan oikeanlainen, sillä kehruuosa kaikkineen on liian pitkä. En kuitenkaan malttanut olla käyttämättä sitä, sillä se on periaatteessa toimiva, rullakin pyörii erikseen. Myös pyörä on uusi. Ensin laitoin rukkiin alkuperäisen pyöränkin, mutta se oli kovin järeä ja palvelee paremmin irrallisena kärrynpyöränä.

Maalasin rukin kuluneen siniseksi. Suunnittelin sitä nukketaloni vintille, mutta voi olla, että se on sinne liian suuri ja hallitseva. Toinen mahdollinen sijoituspaikka, jos sinne suinkin mahtuu, olisi porraskomerossa yläkertaan johtavien portaiden alla.

Lisäksi olen valmistanut pesuvadillisen pyykkipoikia talven markkinoita varten.

Pyykkipojat eivät ole toimivia. Niitä muuten menee uskomaton määrä muoviseen vatiin, joka on aarteeni, yksi harvoja lapsuuteni nukkekodista säästyneitä tai siellä koskaan olleitakaan esineitä. Nukkekoti oli Lundbyn kokoinen ja muotoinen mutta ilman väliovia ja portaita. Huonekalut olivat äitini valmistamia tyyliin kolme tulitikkurasiaa liimattuna päällekkäin, päällystettynä värillisellä paperilla = lipasto.

Missä tämä sitten on kuvattu ja miksi tuo kylpyamme näyttää niin pieneltä verrattuna pesuvatiin, joka on sopiva mittakaavaan 1:12? Nukkekotini seisoo kuvaamisen kannalta pimeässä nurkassa ja jotta kaikki valokuvat eivät olisi työpöytäni naarmuisesta kulmasta, käytin vaihteeksi pientä peltistä nukketaloa, jonka olen ostanut kirpputorilta. Talo on peräisin 1950-luvulta. Ehkä esittelen sitäkin joskus enemmän. Kalusteita siinä ei ole kuin pari kappaletta.